Esittelyssä: Kapellimestari Jackie Shin

Jackie Shin syntyi Etelä-Koreassa ja emigroitui Kanadaan. Hän on valmistunut musiikin tohtoriksi Toronton yliopistosta pääaineinaan sävellys ja musiikinteoria. Useat kanadalaiset orkesterit kuten Toronton sinfoniaorkesteri ja Victorian sinfoniaorkesteri ovat esittäneet hänen sävellyksiään. Ottawan kansallisen taidekeskuksen orkesteri yhdessä ylikapellimestarinsa Pinchas Zukermanin johdolla valitsivat hänet vuoden nuoreksi taiteilijakseen.

Jackie muutti Suomeen opiskellakseen orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa. Hän valmistui Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalta, jossa hän opiskeli Leif Segerstamin ja Jorma Panulan johdolla. Jackie on johtanut Kaartin soittokuntaa, Pori Sinfoniettaa sekä Kuopion, Lohjan, Mikkelin ja Seinäjoen kaupunginorkestereita sekä Oulu Sinfonian kamarimusiikkikonsertin. Hän on johtanut myös Puccinin La Bohème -oopperan esitykset Helsingin Musiikkitalossa.

Jackie esiintyy lisäksi säännöllisesti pianistina ja lyömäsoittajana, ja on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterissa ja Oulu Sinfoniassa. Hän johti Igor Stravinskyn Kevätuhrin Hamina Tattoon avajaisgaalakonsertissa Kaartin soittokunnan kanssa viime vuonna.

Tänä syksynä hän aloittaa Espoo Sinfonian kapellimestarina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s